CHUANG X YI: THE MODULAR LILONG

CHUANG X YI: THE MODULAR LILONG

Chuang x Yi: The Modular Lilong
Chuang x Yi : The ‘Modular Lilong’ was designed for Value Retail China to showcase ‘Chuang x Yi’; a concept brand that provides a platform for Chinese fashion designers. The 150 sqm site is located in Yioulai Shanghai Village; a sister to Bicester Village in London – both global shopping developments. The intent of ‘Chuang x Yi’ is to create a retail experience specifically related to the context of Shanghai.
Chuang x Yi: The Modular Lilong
Chuang x Yi: The Modular Lilong
The term lilong refers to an urban typology, organized around meandering lanes, which often display creative solutions in response to issues of space shortage. The resulting blur between private and public, residential and commercial gives Shanghai its signature streetscape. Following the design brief to create a backdrop showcasing selective contemporary Chinese designers, Lukstudio re-interpreted the local, urban fabric with 3 ‘lanehouses’ arranged into different display areas; one waiting lounge, two dressing rooms, the main cashier counter and a service area.
Chuang x Yi: The Modular Lilong
Chuang x Yi: The Modular Lilong
The structure of these lanehouses is conceived as a modular kit of parts, so that it can easily be disassembled and re-installed in another shop location if needed. The pieces are based on architectural features and textures found in a lilong. For example, old stone gates known as, ‘shikumen’ are used as entrance ways, with their typical round corners seen in the smooth outline of the display cases. Furthermore, hanging washing lines are turned into copper-coated racks to display clothes, while bamboo rattan; a texture used in vernacular furniture, is applied to the divider screens. Display plinths and racks are positioned along the lane reminiscent of the common scene of scattering benches and stools.
Chuang x Yi: The Modular Lilong
Chuang x Yi: The Modular Lilong
Despite the clear boundary between the stone pavement and the wooden flooring, the open display allows a fluid visual dialogue between the urban lane and the elegantly stacked houses. The retail experience consists of many architectural layers combined into a cohesive structure; offering a sense of pliancy and order that reflects the adaptive nature of lilong life. In this way Lukstudio has generated a  journey of discovery, connecting old Shanghai architecture with today’s design world
Chuang x Yi: The Modular Lilong
Chuang x Yi: The Modular Lilong
Chuang x Yi: The Modular Lilong
Photo Courtesy : Dirk Weiblen

 

Humming Bird    Humming Bird

Humming birds are adorable, colorful birds with iridescent feathers and truly some of the most amazing creatures on the planet.Tiny, pugnacious, and jewel-like, Humming Birds are pretty easy to attract to a garden and fun to have around. Same ways, she is our most petite & wonderful contributor to some of the most amazing Home decor & Interior Articles. Her articles are always around small things which makes the best impact to any decor theme and theory…You may follow her.

Advertisements

MINIMALISM MONOCHROME IS THE DECOR MANTRA FOR INTOO OFFICES IN SHANGHAI

MINIMALISM MONOCHROME IS THE DECOR MANTRA FOR INTOO OFFICES IN SHANGHAI

Minimalism Monochrome is the Office Decor Mantra for Intoo Offices in Shanghai
Muxin Design and Research Studio : The client’s requirement for this 78 square meters office is that it has enough function and enjoyments in a limited budget.
Minimalism Monochrome is the Office Decor Mantra for Intoo Offices in Shanghai
Minimalism Monochrome is the Office Decor Mantra for Intoo Offices in Shanghai
To avoid the solemn impression of a traditional office, the design team aims to make full use of the space as well as create a variety of gray areas. The minimalism monochrome style is not only under the economical consideration, but also fits the modern and high-tech esthetic of an IT company. The design team also adds wooden bay windows that incorporates a stroke of natural warm color, providing a relaxing reading and communication environment for staff. Glass walls maximize the transparency of the whole space, making every part has easy visual access to another and the identity of each room blurred to expand vision in the office.
Minimalism Monochrome is the Office Decor Mantra for Intoo Offices in Shanghai
The design team also did the VI design for the client, including the LOGO wall, decorations on the glass walls and so on. Visitors can be taken into the meeting room from the left side, while the staffs can enter from another door.
Minimalism Monochrome is the Office Decor Mantra for Intoo Offices in Shanghai
The glass walls make the office a transparent space and make every part link together, which reduces the sense of narrowness. The well-arranged black-and-white patterns create the sense of ample space, and the application of glass walls meets the light requirement as well as reduces the sense of narrowness from limited room.
Minimalism Monochrome is the Office Decor Mantra for Intoo Offices in Shanghai
The neat and clean tea room offers the staff a relaxing atmosphere. The wooden bay windows add a warm tone to the whole black-and white space. The comfortable bay windows offer a reading and communication area, the staff can watch the scenes outside, read books and drink tea here. It is definitely a highlighted design to add a relaxing atmosphere in this men’s office. The cacti named “Kylin” represent the enterprise spirit of self-improvement and advance with the times. The designers are willing to handle the overall design for a project, thus they did not only interior design, but also industrial design and graphic design, such as the LOGO, notebooks, rulers , business cards, badges and so on, which are useful to the client in the future.
Minimalism Monochrome is the Office Decor Mantra for Intoo Offices in Shanghai
Photo Courtesy : Zhang Daqi

 

Design Devil    Design Devil

Design Devil is a multifaceted designer-writer-design analyst who touches upon conceptual interior development, communicate about the essence of designs and talks about design theories. Severely critical in his design analysis and approach, he is the best we got!!! By following his articles , you would get the best in global design information which no one else may share with you …. So follow him

BLACK EAGLE RESIDENTIAL HOUSE BY PERATHONER ARCHITECTS

BLACK EAGLE RESIDENTIAL HOUSE BY PERATHONER ARCHITECTS

Black Eagle Residential House
Perathoner Architects : The main goal of the project was to merge the building with the surrounding natural alpine landscape. The steepness of the terrain suggested extending the building over four floors with the first two levels partly below grade. The house presents a smaller front on the north side, while the main front faces the south side featuring large windows overlooking the beautiful mountains.
Black Eagle Residential House by Perathoner Architects
UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
At the foot of the impressive natural landscape of the UNESCO World Heritage Dolomites, the studio Perathoner Architects designed a house in a peculiar architectural style. The entire building has a modernist architecture with clean lines, but also carries echoes of architectural traditions like the use of local materials such as stone and wood. The house was constructed according to high energy efficiency standards respecting the rules of environmental sustainability of the materials.
Black Eagle Residential House by Perathoner Architects
OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The harmonious integration of the architecture into the landscape and the conscientious implementation of energy efficient solutions were the main goals of this project.
Black Eagle Residential House by Perathoner Architects
PROJECT DURATION AND LOCATION:
Planning began in 2014. The projecect was realized in 2015 in Selva of Val Gardena-Italy at the foot of the impressive natural landscape of the UNESCO World Heritage Dolomites.
PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The materials used are: insulating bricks, larch wood, reinforeced concrete and Dolomia stone. Large windows flank two sides of the building. The attic features floor-to-ceiling glass throughout.
Black Eagle Residential House by Perathoner Architects
SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The residential area is about 2.000 m3. The building offers three separate living units and a large garage with a car lift that provides access to an underground parking space.
Black Eagle Residential House by Perathoner Architects was a Winner of A’ Design Award in Architecture, Building and Structure Design Category, 2016 – 2017.

 

Travel Journo    Travel Journo

A Globetrotter with endless appetite to travel. Always looking for something unique in Interior trends and getting us, the best of every new design trend. All new interior décor trends happening under the might Sun, cannot escape his eyes… follow him to follow the best in global design trends.

STE. MARIE DESIGN’S BOTANIST RESTAURANT OPENED IN VANCOUVER CANADA

STE. MARIE DESIGN’S BOTANIST RESTAURANT OPENED IN VANCOUVER CANADA

Ste. Marie Design's Botanist Restaurant Opened in Vancouver Canada
Ste. Marie Design : Botanist, Vancouver’s highly anticipated new restaurant inside Fairmont Pacific Rim, officially opened yesterday on Monday, April 24, 2017, beginning with breakfastservice.
Ste. Marie Design's Botanist Restaurant Opened in Vancouver Canada
Ste. Marie Design's Botanist Restaurant Opened in Vancouver Canada
Ste. Marie Design's Botanist Restaurant Opened in Vancouver Canada
Designed by award-winning Ste. Marie Design with brand and identity developed by Glasfurd & Walker, the collection of venues begins with the Champagne Lounge.  Overlooking The Lobby Lounge on the second floor, it’s surrounded by glass and planters filled with greenery indigenous to British Columbia.  The Champagne Lounge is open daily from 4:00pm and offers global sparkling wines and exclusive and rare offerings from both Champagne and internationally, complemented by a menu of small plates including oysters, caviar, seasonal crudités, and local artisanal cheese platters.
Ste. Marie Design's Botanist Restaurant Opened in Vancouver Canada
Ste. Marie Design's Botanist Restaurant Opened in Vancouver Canada
Ste. Marie Design's Botanist Restaurant Opened in Vancouver Canada
In contrast the Cocktail Bar, with a dark palette of Italian Terrazzo and dramatic curved glass, is dedicated to the creative science of cocktails. Led by Grant Sceney, the hotel’s creative beverage director, and David Wolowidnyk, Botanist head bartender, the international award-winning duo created a list of whimsical yet sophisticated cocktails. The elevated beverage experience is enhanced by the Cocktail Lab with commercial kitchen elements such as a centrifuge, band saw, and roto-vaporizer.  Select libations give a nod to its chemistry inspired roots and botanical background. The Deep Cove for example uses Island Gin, sea buckthorn, and blue algae and is served in a bespoke glass molded onto a log of driftwood.
Ste. Marie Design's Botanist Restaurant Opened in Vancouver Canada
Ste. Marie Design's Botanist Restaurant Opened in Vancouver Canada
Ste. Marie Design's Botanist Restaurant Opened in Vancouver Canada
The adjacent Garden invites guests to linger in a glass-walled space filled with greenery, a trellis and more than 50 different types of plant species that include rare fruit bushes, and edible species such as green tea camellia, cardamom and ginger.
Ste. Marie Design's Botanist Restaurant Opened in Vancouver Canada
Botanist Restaurant
The sensory experience culminates in the Dining Room, a place intended to be active and engaging morning to night. A mixture of various limestone, whitewashed woods and ornate metalwork sets its foundation with pops of plant material found throughout. The layout invites guests to engage with one another, best illustrated by a series of tables that connect via a flowing ‘S’ curve banquette. The private dining room, with seating for 20 maintains interplay with the main room through its glass doors.
Botanist Restaurant
Photo Courtesy : Ian Lanterman

 

Gossip Queen    Gossip Queen

She doesn’t need any introduction. She is quintessentially the part of every gossip – sorry – networking circle in Design World. She is always updated with the best of Designers and their small beautiful World. If you would like your Interiors to be club class, then follow our advice and network with her..

 

PIERRE-PERRET SCHOOL’S EXTERIOR IN FRANCE IS DESIGNED LIKE AN UFO

PIERRE-PERRET SCHOOL’S EXTERIOR IN FRANCE IS DESIGNED LIKE AN UFO

Ameller, Dubois & Associés  : The early childhood school complex designed by Philippe Ameller and Jacques Dubois in the suburban town of Serris, east of Paris, does not seem to be particularly alien or extravagant. But the urban context makes the new building a real UFO, as the Pierre-Perret school is located near Disneyland Paris.
Pierre-Perret School's Exterior in France is Designed Like an UFO
Pierre-Perret School's Exterior in France is Designed Like an UFO
Since its inauguration in 1992, the notorious amusement park has been a true engine of economic development. But it also provides its peculiar aesthetic direction, somewhere between The Truman Show and an impersonation of Parisian late XIXth century style. In this artificial area, the architects challenged the local mainstream tastes with their new school.
Pierre-Perret School's Exterior in France is Designed Like an UFO
Pierre-Perret School's Exterior in France is Designed Like an UFO
“We did think of this school project as an opportunity – and almost a duty – to place there a hint, a clue about what a pleasant life may be away from the Disneyland influences. A humble piece of genuine architecture of the early XXIst century seemed to be what the inhabitants of Serris needed most, for their youngest children to grow aware of their time.”
Pierre-Perret School's Exterior in France is Designed Like an UFO
Pierre-Perret School's Exterior in France is Designed Like an UFO
Fortunately, a recent awards jury shared this point of view, and liked the wooden touch of the design (totally alien to Serris until then). “No one felt insulted”, says Jacques Dubois, “as we certainly did not make fun of the existing town. We just felt it deserved to switch to something a little more genuine, step by step. This is the first step, and the population seems to appreciate it.”
Pierre-Perret School's Exterior in France is Designed Like an UFO

 

Travel Journo    Travel Journo

A Globetrotter with endless appetite to travel. Always looking for something unique in Interior trends and getting us, the best of every new design trend. All new interior décor trends happening under the might Sun, cannot escape his eyes… follow him to follow the best in global design trends.

DO YOU WANT TO RUN A RESTAURANT FROM HOME ?

DO YOU WANT TO RUN A RESTAURANT FROM HOME ?

Do You Want to Run A Restaurant From Home

Restaurant Interiors : Running a restaurant from your dining room isn’t as complicated as you might think. And, if you enjoy entertaining, it’s great fun! Here’s how Maria from Lisbon hosts like a professional in her own home.

DO YOU WANT TO RUN A RESTAURANT FROM HOME ?  DO YOU WANT TO RUN A RESTAURANT FROM HOME ?  DO YOU WANT TO RUN A RESTAURANT FROM HOME ?

DO YOU WANT TO RUN A RESTAURANT FROM HOME ?  DO YOU WANT TO RUN A RESTAURANT FROM HOME ?  DO YOU WANT TO RUN A RESTAURANT FROM HOME ?

‘I always make lots of courses – I like to enjoy as many tastes as possible in one meal!’

Maria, dinner party host, Portugal

DO YOU WANT TO RUN A RESTAURANT FROM HOME ?

Atmospheric surroundings

‘Presentation, food, table setting, conversation – they’re all parts of a whole,’ says Maria, who runs a catering business from her kitchen. ‘I like to lay a simple white table cloth, and change around the plates I use. Sometimes I use two service sets for one meal – mixing plain plates with patterned.’

DO YOU WANT TO RUN A RESTAURANT FROM HOME ?  DO YOU WANT TO RUN A RESTAURANT FROM HOME ?  DO YOU WANT TO RUN A RESTAURANT FROM HOME ?

Set up for sharing

‘Everything’s served at the table, so everyone can just help themselves. I bring out a few courses at a time, so dinners always end very late! And we always stay chatting at the table. It’s what I like best – sharing food, and sharing stories.’

LONDON’S FIRST NUDE RESTAURANT

LONDON’S FIRST NUDE RESTAURANT

London’s First Nude Restaurant bunyadi

News : Fine dining pop-ups are often meant to be eye-opening culinary adventures. But a new London restaurant is upping the ante with a dining concept that really gives your eyes something to feast on, since diners are invited to eat in the nude. The Bunyadi is a clothing-optional, pop-up restaurant slated to open in London this June.

The bare-bones concept is the brainchild of Seb Lyall, a restaurateur behind last year’s “Breaking Bad” bar. Lyall says his concept isn’t just about dining naked — but the back-to-basics theme is carried out through the entire experience. The menu is devoid of artificial colours and chemicals. There are no electric lights or smartphones permitted in the candlelit dining area which features natural-looking wooden furniture.

London’s First Nude Restaurant bunyadi

Traditionalists may baulk at Lyall’s idea but since the Pangaea-themed restaurant announced its opening, more than 25,000 people have signed up for the eatery’s waitlist. Lyall says his social experiment-meets-eatery will challenge participants assumptions about nudity and what modern society deems “natural.” Eating without clothes is now an “act of rebellion” in the modern world — even though humans get naked all the time.“When you get a chance, you take your clothes off,” he told The Washington Post. “When you get in bed, you take your clothes off. When you go to the beach or a sauna, you take your clothes off. It’s natural.” Upon arrival, patrons will be directed to disrobe in a changing room where clothing and other trappings of modernity can be stored in a locker. To avoid contaminating chairs, diners are seated on robes. In the restaurant itself, diners will feast on “wood-flame-grilled meats served on handmade clay crockery and edible cutlery, in a space void of the industrialised world’s modern trappings.”

London’s First Nude Restaurant bunyadi

Plastic and metals are banned from the kitchen — as well as the dining room as all cutlery will be edible. There will also be vegan options. To avoid food sanitation issues backstage, kitchen staff are permitted to cover up while they prepare food. Waiters, however, will have “minimal covering.” Bunyadi — which the restaurant says comes from a Hindi term meaning fundamental, base or natural — may celebrate nakedness but its creator has built in elements of modesty for diners on the shy side. “Every table that you sit at is designed so that the sight is obstructed between other dining parties,” Lyall said. “The restaurant is partitioned or there’s bamboo or you only see someone’s back or a silhouette or their shadows from candles.”

London’s First Nude Restaurant bunyadi

And photography is strictly prohibited. Dining at The Bunyundi starts at around $100 for a five-course meal.

Picture Courtesy : Bunyadi , London