BLACK EAGLE RESIDENTIAL HOUSE BY PERATHONER ARCHITECTS

BLACK EAGLE RESIDENTIAL HOUSE BY PERATHONER ARCHITECTS

Black Eagle Residential House
Perathoner Architects : The main goal of the project was to merge the building with the surrounding natural alpine landscape. The steepness of the terrain suggested extending the building over four floors with the first two levels partly below grade. The house presents a smaller front on the north side, while the main front faces the south side featuring large windows overlooking the beautiful mountains.
Black Eagle Residential House by Perathoner Architects
UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
At the foot of the impressive natural landscape of the UNESCO World Heritage Dolomites, the studio Perathoner Architects designed a house in a peculiar architectural style. The entire building has a modernist architecture with clean lines, but also carries echoes of architectural traditions like the use of local materials such as stone and wood. The house was constructed according to high energy efficiency standards respecting the rules of environmental sustainability of the materials.
Black Eagle Residential House by Perathoner Architects
OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The harmonious integration of the architecture into the landscape and the conscientious implementation of energy efficient solutions were the main goals of this project.
Black Eagle Residential House by Perathoner Architects
PROJECT DURATION AND LOCATION:
Planning began in 2014. The projecect was realized in 2015 in Selva of Val Gardena-Italy at the foot of the impressive natural landscape of the UNESCO World Heritage Dolomites.
PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The materials used are: insulating bricks, larch wood, reinforeced concrete and Dolomia stone. Large windows flank two sides of the building. The attic features floor-to-ceiling glass throughout.
Black Eagle Residential House by Perathoner Architects
SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The residential area is about 2.000 m3. The building offers three separate living units and a large garage with a car lift that provides access to an underground parking space.
Black Eagle Residential House by Perathoner Architects was a Winner of A’ Design Award in Architecture, Building and Structure Design Category, 2016 – 2017.

 

Travel Journo    Travel Journo

A Globetrotter with endless appetite to travel. Always looking for something unique in Interior trends and getting us, the best of every new design trend. All new interior décor trends happening under the might Sun, cannot escape his eyes… follow him to follow the best in global design trends.

Advertisements

Published by

theinteriordirectory

World's Most Stylish Interior & Décor Magazine, Design & Architecture News Platform and Curated Global Community of Design Lovers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s