BARN BY A RIVER GUESTHOUSE BY DMITRY POZARENKO RUSSIA

BARN BY A RIVER GUESTHOUSE BY DMITRY POZARENKO RUSSIA

Barn by a River Guesthouse by Dmitry Pozarenko Russia

Dmitry Pozarenko Russia : For Architect Dmitry Pozarenko to create architecture that would be in a harmony with the landscape, it was necessary to find the factures that suited the “simple village house” image. Solutions were found while travelling the Ural. The larch shingle of the roof had been used until the end of the 20 century. Old barns’ fragments had been used as an archetype for green schist walls. Old granite yards had become an archetype for the black granite floors. The porch is designed with the same granite, creates impression of the house based on a single granite slab.

BARN BY A RIVER GUESTHOUSE BY DMITRY POZARENKO RUSSIA

INSPIRATION:

Inspiring images: old barns made of stone; forest stream running through the bushes; summer kitchens for open-air cooking; apiaries and 100-foot high pines by the river. Childhood memories form the interaction between human-beings, home and nature.

BARN BY A RIVER GUESTHOUSE BY DMITRY POZARENKO RUSSIA

UNIQUE PROPERTIES :

Traditional archetype of the house is brought to the asceticism of its forms. Cedar shingle of the roof and green schist walls conceal the building in the grass and bushes of the man-made landscape. The luxurious granite floors and the mahogany walls fulfil the ecological focus of the project. Behind the glass wall, the rocky riverside comes into view. The main image of the house is versatile natural landscape outside.

BARN BY A RIVER GUESTHOUSE BY DMITRY POZARENKO RUSSIA

INTERACTION:

The spa area is separated, which provides the housing areas with complete privacy. The main house (at the design stage) is 20 meters away from the guest house porch. The spa area is located between the main house and guest house. This makes it equally available for owners and guests. The dimensional scheme makes it possible to avoid crossing of the owners’ and guest groups’ lives. For instance, if the owner decides to use the swimming pool at 6 a.m. it won’t bother any of the guests.

BARN BY A RIVER GUESTHOUSE BY DMITRY POZARENKO RUSSIA

PROJECT DURATION AND LOCATION:

The project was started in May 2013 and finished in September 2015. Location: the village of Kadnikovo, Ural region, Russia.

Photo Courtesy : Mick Pomortsev

Advertisements

Published by

theinteriordirectory

World's Most Stylish Interior & Décor Magazine, Design & Architecture News Platform and Curated Global Community of Design Lovers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s