World Architecture Festival 2015 & Inside Festival 2015 : Vivarium, a restaurant designed by a young Thai design agency,Hypothesis, won this year’s INSIDE award in the bars and restaurants category. Announced at the INSIDE World Festival of Interiors in Singapore, the converted industrial warehouse in Bangkok demonstrates the firm’s novel technique of adaptive reuse as a strategy to preserve the project’s contextual history, to create dialectics between the ‘old’ and the ‘new’, and to minimize the project’s construction cost.The restaurant area is about 652 sqm and designed by Hypothesis with architects Stu/D/O Architects

23069-main_1972-1_23069_sc_v2com 23066-main_1972-1_23066_sc_v2com


23068-main_1972-1_23068_sc_v2com 23070-main_1972-1_23070_sc_v2com


23071-main_1972-1_23071_sc_v2com 23072-main_1972-1_23072_sc_v2com


Old vs. New

In order to highlight the former industrial characteristics of the warehouse, the majority of the existing structure was kept unchanged but delineated from the new addition through the differentiation of finishing colors – the old parts were kept in their original white color whereas the new additions were painted with red rust protection primer – accentuating the contrast between the old and the new. To minimize the renovation budget, Hypothesis employed found objects from around the site – iron doors, steel pipes, dead branches, and tree roots – as decorative interior elements, as well as using scaffolding structures, inspired by the ones previously existed on the site, as decorative shelves within the restaurant space.

23073-main_1972-1_23073_sc_v2com 23074-main_1972-1_23074_sc_v2com


23075-main_1972-1_23075_sc_v2com 23140-main_1972-1_23140_sc_v2com


23139-main_1972-1_23139_sc_v2com 23077-main_1972-1_23077_sc_v2com




Vivarium as a Concept

With the aim to inject life and energy into the warehouse for the new restaurant program, the design team thought of a terrarium as a concept for the interior. A lush green-scape of hanging plants populates the upper volume of the double height space. Placed around the restaurant are ceramic follies designed by Yarnnakarn Art and Craft Studio, adding to the intricacy and lushness of the interior landscape – counterbalancing the rustic industrial setting. The design theme was then reflected in the name of the restaurant, Vivarium – a container of life. click here to read full article….


Published by


World's Most Stylish Interior & Décor Magazine, Design & Architecture News Platform and Curated Global Community of Design Lovers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s