WORLD ARCHITECTURE FESTIVAL WINNERS-FUTURE PROJECTS DAY 2

COMPETITION ENTRIES - Quay Quarter by Francis-Jones Morehen Thorp

Worth Architecture Festival 2015 on its second day of brainstorming sessions and discussions, announced project winners who understood nature, culture and people to create spaces that are both functional and sustainable.

Let’s have a look at the proud award winners for Day 2:

COMMERCIAL MIXED USE - Gardens by the Waterway_Neighbourhood Centre and Polyclinic at Punggol by MULTIPLY ARCHITECTS EDUCATION - Wellington College - Performing Arts Centre by Studio Seilern Architects

 

Home Farm by Spark_2 INFRASTRUCTURE - Cukurova Regional Airport Complex by EAA Emre Arolat Architects, Turkey_1

 

LEISURE-LED DEVELOPMENT - London Olympic Stadium Transformation by Populous, UK_1 RESIDENTIAL - Vancouver House by BIG

 

Future projects Competition Entries was won by Quay Quarter, on the waterfront in Sydney, Australia. Designed by Francis-Jones Morehen , judges thought the concept showed ‘respect for the environment as well as fluid, functional spaces’. A responsive and organic city tower in Sydney’s Circular Quay offers a rich architectural expression and enhanced social amenity for both the building inhabitants and public alike.

CULTURE -Musem of Painting and Sculpture by EAA Emre Arolat Architects, Turkey HEALTH - Al Maha Centre for Children and Young Adults by HDR Rice Daubney, Qatar

 

MASTERPLANNING -Development Concept for the Historic Centre of Kaliningrad by Studio 44 Architects, Russia OFFICE - Reservoir by Sanjay Puri Architects, India

 

HOUSE - Issa Grotto_Hill House by Davor Matekovic_PROARH, CroatiaIn Future Projects Education, the Wellington College Performing Arts Centre by Seilern Architects, UK, was awarded for ‘a poetic relationship between the planned spaces and the existing building and landscape’. The scheme comprises a radical rethink of the theatrical and musical teaching and performance spaces found at the college. The buildings have been designed to sit into the steep slope to minimise impacts to the surroundings and to sit appropriately within the vernacular dense forest, with large full height thick charred timber cladding to mimic and blend in with the forest’s bark textures. click here to read full article….

Advertisements

Published by

theinteriordirectory

World's Most Stylish Interior & Décor Magazine, Design & Architecture News Platform and Curated Global Community of Design Lovers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s